Liminka kulttuuri- ja viihdekohteena

Liminka on monelle suomalaisellekin melko tuntematon kotimaan matkakohde eikä se välttämättä tule aivan ensimmäisenä mieleen kohteena, jonne lähteä lomalle. Liminka on kuitenkin yllättävän monipuolinen luonto-, kulttuuri- ja viihdekohde. Lue artikkelimme ja saatat yllättyä Limingan tarjoamista moninaisista vaihtoehdoista!

Monipuoliset tapahtumat

Limingassa järjestetään monipuolisia tapahtumia. Tapahtumiin kannattaa tutustua Visit Liminka -sivujen kautta. Joihinkin tapahtumiin on mahdollista ostaa ennakkoliput. Muista tarkistaa myös tapahtumien mahdolliset ikärajat!

Jos tuntuu, että tekeminen kaikesta huolimatta loppuu Limingassa kesken, saat käyttöösi laajat viihdepalvelut Unibet TV -lähetysten kautta. Urheilufanille Unibet TV tarjoaa monipuolisia ja mielenkiintoisia lähetyksiä juuri silloin, kun kaipaat viihdettä, olitpa sitten pääkaupunkiseudulla tai Limingassa! Lähetyksistä voit saada uutta puhtia myös omiin urheilusuorituksiin. Toisaalta lähetykset ovat hyvää viihdettä myös siinä vaiheessa, kun olet itse aivan puhki vaikkapa Limingan luontopolkujen kiertämisestä tai pyöräilystä keskellä Limingan kaunista luontoa. Unibet TV:n lisäksi myös monet muut netin tarjoamat viihdepalvelut, kuten suoratoistopalvelut ja e-kirjapalvelut, ovat käytettävissä Limingassa ja tarjoavat viihdettä vaikka suoraan hotellihuoneeseesi tai mökille.

Ainutlaatuinen luontokohde

Jos etsit ainutlaatuista luontokohdetta, harkitse Liminkaa ja siellä sijaitsevaa Liminganlahtea. Kyseessä on nimittäin maamme tunnetuin kosteikkoalue, jossa monet muuttolinnut levähtävät pitkällä muuttomatkallaan. Alue nauttii jopa kansainvälistä arvostusta, joten etenkin linnuista kiinnostuneen matkailijan kannattaa vierailla Liminganlahdella.

Alueelta löytyy aktiivinen luontokeskus. Keskus tarjoaa Metsähallituksen järjestämiä opaspalveluita ja ravintolapalveluita. Lisäksi keskuksesta löytyy myymälä, pieni luontohotelli, auditorio ja kokoustiloja. Keskuksen auditorioon mahtuu 80 henkilöä, joten siellä voi pitää vaikkapa pieniä luentoja.

Liminganlahdella asuu tai levähtää noin 200 erilaista lintulajia. Luontokeskuksesta on mahdollista lainata kiikareita, joilla lintujen bongaaminen onnistuu. Alueen kaksikerroksinen lintutorni sijaitsee noin 600 metrin päässä luontokeskuksesta. Perille johtavat leveät pitkospuut. Luontokeskuksen pihasta löytyy myös mukavaan levähdystaukoon soveltuva nuotiopaikka sekä pieni lasten leikkipaikka. Jos tulet paikan päälle asuntoautolla tai -vaunulla, voit majoittua luontokeskuksen pihalla. Tästä peritään pieni korvaus.

Liminganlahden lisäksi myös muuhun Limingan luontoon kannattaa tutustua. Lähde vaikkapa pyöräilemään tai patikoimaan luontoon. Alueelta löytyy erilaisia luontopolkuja, joiden kiertäminen on virkistävää ajanvietettä. Pitkospuut ja pyöräilyreitit tarjoavat oivalliset puitteet liikunnalliselle lomalle.