Inspiraatiota taiteeseen

Oletko tekemässä vihdoinkin taidetta, mutta inspiraatio ei tahdo millään kulkea? Tämä on ikävää, mutta taiteilijoiden kohdalla varsin yleistä. Vaikka yleensä pää pursuaisikin ideoista siihen, millaista taidetta haluaa tehdä, ei h-hetkellä mieleen tule välttämättä yhtikäs mitään, vaan mieli lyö tyhjää. Tällöin on jostakin löydettävä jotakin inspiraatiota ja äkkiä. Olemme koonneet tähän artikkeliin viiden kohdan listan siihen, mistä voit löytää inspiraatiota taiteeseen. Poimi parhaat vinkit mukaan heti ja inspiroidu nopeammin kuin koskaan!

5 tapaa hakea inspiraatiota taiteeseen

  • 1. Maailman arkkitehtuuriset ihmeet

Kun katselee maailman arkkitehtuurisia ihmieitä, joita ovat esimerkiksi Egyptin pyramidit, riippuvat Shalimar-puutarhat, Taj Mahal, Eiffel-torni ja monet monet muut henkeäsalpaavat ihmisen rakentamat paikat, ei mieli voi tehdä muuta kuin alkaa tuottamaan luovaa sisältöä ja inspiraatiota. Vaikka et toteuttaisikaan teostasi suoraan näistä maailman mahtavimmista arkkitehtuurin teoksista, saatat saada niiden muodoista, väreistä ja jylhästä olomuodosta tarpeeksi suuren inspiraation oman työsi toteuttamiseen.

  • 2. Luonnon kauniit maisemat

Luonto on kautta aikoin ollut yksi ihmisten eniten käyttämistä inspiraation läheistä. Se on inspiroinut kauneudellaan, väreillään ja tuoksuillaan monia maailman kauneimpia teoksia. Luonto on muuttunut kovin vähän vuosisatojen saatossa, joten on kaunista ajatella, kuinka sama luonto joka on inspiroinut taidemaailman suurmiehiä voi inspiroida meitä vielä tänäkin päivänä.

  • 3. Katsele kuvia

Yksi parhaista tavoista löytää inspiraatiota mihin tahansa on se helpoin tapa: katsele kuvia! Kun katsot mitä tahansa kuvia, saa mielesi jatkuvasti inspiraatiota näide väreistä ja muodoista ja ehkäpä mieleesi muodostuukin pikku hiljaa ajatus siitä, mitä myös sinä haluaisit tehdä.

  • 4. Kuuntele musiikkia

Musiikki on ollut kanssamme vuosisatojen ajan ja se on inspiroinut monia maailman suurteoksia. Kokeile siis sinäkin! Kuuntele suosikkimusiikkiasi, jylhää musiikkia, iloista musiikkia tai pelottavaa musiikkia ja tunne inspiraation virtaavan suonissasi.

  • 5. Katso elokuvia

Eikö olisikin hienoa yhdistää useita inspiraation muotoja yhdeksi? Elokuvien katsominen tekee juuri näin! Kun katsot elokuvia, aivoissasi yhdistyvät visuaaliset ja auditiiviset ärsykkeet ja saat inspiraatiota näistä moninkertaisesti. Kokeile vaikka ja yllätyt siitä, kuinka toimiva keino tämä onkaan.